Boos en opstandig

Heeft u het idee dat uw kind vaak boos is thuis, op school of bij de sportvereniging dan kan dat nog wel eens zorgen voor strijd en ruzie thuis. Kinderen kunnen erg boos zijn om verschillende redenen en vertonen dan boos en opstandig gedrag. Bij Kinderpraktijk Hoorn kijken we waar de boosheid vandaan komt en geven we gerichte behandeling zodat uw kind zich snel weer fijn voelt.

Ieder kind is wel eens boos: boosheid is een normale emotie. Jongere kinderen moeten nog leren om hun boosheid op een goede manier te uiten, bijvoorbeeld door erover te praten. Uw kind gaat steeds beter begrijpen dat je anderen geen pijn mag doen als je boos bent, maar het gaat nog wel eens mis. Uw kind moet leren omgaan met boosheid.
plaatjes

Kinderen die hun boosheid nog niet goed kunnen uiten door middel van praten, gaan soms schoppen of slaan of vertonen ander boos en opstandig gedrag. Kinderen vechten soms met andere kinderen. Over het algemeen ziet u dat bij jongens vaker dan bij meisjes. Ook kan een gevecht dat als spelletje begon, omslaan in een echte vechtpartij. Sommige kinderen kunnen heel boos worden en vinden het moeilijk om zich te beheersen.

Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u uw kind aanmelden, maakt u dan meteen gebruik van de mogelijkheid om via de website een vrijblijvende afspraak te maken of neem contact met ons op via mail of telefoon.

Om te kijken waar de boosheid van uw kind vandaan komt zijn er verschillende mogelijkheden. We nemen vaak een aantal vragenlijsten af bij uw kind om te bekijken hoe het zich voelt en wat hij/zij van zichzelf en wat hij/zij doet vindt. Ook beginnen we geregeld met een intelligentieonderzoek om te kijken of uw kind wellicht overvraagd of juist ondervraagd wordt op school bijvoorbeeld. Ook een bepaald intelligentieprofiel kan leiden tot boosheid en frustratie bij een kind. Bijvoorbeeld als een kind heel goed dingen snapt en ziet hoe iets in elkaar zit, maar dit moeilijk onder woorden kan brengen. Om deze reden kan het goed zijn om het intelligentieprofiel in kaart te brengen voordat er behandeld gaat worden.

Heeft u het idee dat uw kind vaak boos is thuis, op school of bij de sportvereniging dan kan dat nog wel eens zorgen voor strijd en ruzie thuis. Kinderen kunnen erg boos zijn om verschillende redenen en vertonen dan boos en opstandig gedrag. Ze kunnen bijvoorbeeld gefrustreerd zijn omdat het op school niet zo goed lukt en gooien thuis hun frustraties eruit op een negatieve manier. Als u niet weet waardoor uw kind plotseling zo boos kan worden, kan dit uitlopen op flinke strijd. Ook kan een kind heel boos worden als het iets probeert te vertellen bijvoorbeeld over hoe het zich voelt, maar eigenlijk niet goed weet hoe hij/zij dit goed moet doen. Het kind kan dan niet goed zijn/haar gevoelens kwijt en dat frustreert. De enige manier om het te laten zien is dan boosheid.
boosheid

Tenslotte kan het zijn dat kinderen erg boos worden om kleine dingen, ze weten dan niet goed om op een goede manier te reageren op bijvoorbeeld het verliezen bij een spelletje. Opstandig gedrag zien we vaak als kinderen niet lekker in hun vel zitten. Dit kan meerdere oorzaken hebben, zowel op school als thuis. Het is hierbij dus erg belangrijk om na te gaan waarom uw kind zich opstandig gedraagt.

Bij onze behandeling zullen we in de meeste gevallen in eerste instantie gaan bekijken waar de boosheid vandaan komt; waarom is uw kind zo boos? Als we weten wat de oorzaak is, kunnen we zeer gericht aan de slag met opdrachten en oefeningen.

Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u uw kind aanmelden, maakt u dan meteen gebruik van de mogelijkheid om via de website een vrijblijvende afspraak te maken of neem contact met ons op via mail of telefoon.

De kosten voor individuele psychologische behandeling kunt u hier vinden. Voor het onderzoek hangt het ervan af wat we gaan doen.