Dyslexie: wanneer lezen en spellen niet vanzelf gaan

Heeft jouw kind moeite met lezen of spellen? Of juist met het automatiseren van het klokkijken, de tafels of komt het niet uit de verhaaltjessommen? Dan is er misschien sprake van dyslexie. Vroege herkenning en de juiste ondersteuning maken een groot verschil! Bij kinderen met een hogere intelligentie komt het geregeld voor dat dyslexie pas op het voortgezet onderwijs wordt ontdekt, omdat ze er dan pas last van gaan krijgen. Daarvoor hebben ze grotendeels kunnen compenseren met hun intelligentie, maar ervaren ze wel al veel frustratie en onzekerheid.

Dyslexieonderzoek: inzicht en handvatten

Wil je weten of jouw kind dyslexie heeft? Bij Kinderpraktijk Hoorn kun je terecht voor een uitgebreid dyslexieonderzoek. Dit bestaat uit een intelligentieonderzoek en een lees- en spellingsonderzoek, verdeeld over twee ochtenden. Voldoet je kind aan de officiële criteria, dan krijgt het een dyslexieverklaring. Hiermee heeft je kind recht op extra faciliteiten op school. Dit is verschillend per school hoe dit wordt vormgegeven. Deze verklaring is hun hele leven geldig, dus ook als ze op hun veertigste nog een nieuwe opleiding willen starten, kunnen ze de verklaring nog gebruiken.

Voordat een onderzoek kan plaatsvinden, moet er wel aan het hardnekkigheidscriterium worden voldaan. Dit betekent dat je kind voldoende begeleiding moet hebben gehad voor lezen en/of spellen, maar ondanks die extra hulp weinig vooruitgang boekt. Dit kunnen we tijdens het intakegesprek bespreken.

Aanmelden

Hier kun je, direct in onze agenda, een afspraak maken voor een gratis intakegesprek

Aanmelden

Begeleiding

Heeft je kind dyslexie en wil je graag passende begeleiding? Dat kan!

Lees verder

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Contact