Weerbaarheid en Pesten

Heeft u het idee dat uw kind niet weerbaar/assertief genoeg is? Wellicht wordt het zelfs gepest op school of bij de sportclub. Bij Kinderpraktijk Hoorn krijgt uw kind tips waardoor het weerbaarder wordt en beter om kan gaan met negatieve situaties.

Met zelfvertrouwen krijgt een kind ook weerbaarheid. Kinderen die weerbaar zijn, kunnen hun grenzen goed aangeven. Ze durven voor zichzelf op te komen maar ook steun te zoeken. Daarvoor moet uw kind zichzelf belangrijk en goed genoeg vinden.
pesten

Kinderen die onzeker zijn en weinig zelfvertrouwen hebben, zijn vaak gesloten. Daardoor krijgen ze op school soms niet die aandacht van de leerkracht die ze nodig hebben. Ze leggen moeilijk contacten en hebben weinig vrienden. Het risico bestaat ook dat deze kinderen worden gepest. Ze vinden het namelijk lastig iets terug te zeggen of te laten merken dat ze het niet fijn vinden. Voor de pesters zijn ze dan een ‘makkelijk slachtoffer’.

npv_j_2_staand_lowresVoordat de individuele behandeling start nemen we altijd een aantal vragenlijsten af om te kijken hoe uw kind in zijn/haar vel zit. Deze vragenlijsten vormen het startpunt van de begeleiding. De kinderen kunnen hiermee aangeven waar zij zich het meeste zorgen om maken en wat zij graag anders zouden zien. Soms wordt er ook aan u als ouder(s) gevraagd een vragenlijst in te vullen).

Misschien merkt u dat uw kind zich snel de kaas van het brood laat eten als het met vriendjes speelt, of het zich snel aan de kant laat zetten. Wellicht heeft uw kind zelf aangegeven dat er kinderen in de klas niet zo aardig tegen hem/haar doen en weet uw kind niet goed hoe hij/zij daar goed op kan reageren. Dan is dit het moment om uw kind een individuele weerbaarheidstraining te laten volgen. In deze bijeenkomsten bespreken we de situaties die zich voor kunnen doen en hoe uw kind daarop op een goede manier kan reageren. Ook leren wij ze hoe je op een positieve manier kunt denken, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. Kinderen voelen zich hierdoor gesteund en durven meer.

Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u uw kind aanmelden, maakt u dan meteen gebruik van de mogelijkheid om via de website een vrijblijvende afspraak te maken of neem contact met ons op via mail of telefoon.

De kosten voor individuele behandeling kunt u hier vinden. Meestal vindt er 1 sessie per week plaats, soms ook wel 1 keer per 2 weken, dit gaat uiteraard in overleg met u.