Suzanne Vergeer

Suzanne

drs. Suzanne Vergeer

Orthopedagoge

In 2004 heeft Suzanne de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgerond. De studierichting die zij heeft gevolgd is Orthopedagogiek met als specialisatie Psychosociale problemen binnen het gezin. In haar laatste jaar heeft zij stage gelopen als groepsbegeleider, ouderbegeleider en orthopedagoge. Aansluitend heeft zij haar scriptie geschreven welke het onderzoek naar de gehechtheidsrelatie binnen de kinderopvang beschreef. Met name in hoeverre de sensitieve responsiviteit van de leidster invloed heeft op de gehechtheidsrelatie die zij heeft met het kind. Suzanne is tevens aangesloten bij de Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO) en heeft de aantekening psychodiagnostiek, waardoor zij volledig bevoegd is tot het verrichten van onderzoeken bij kinderen en jeugdigen. Daarnaast is zij geregistreerd als Master Orthopedagoog bij Stichting Kwaliteitszorg Jeugd (SKJ).

Voordat Suzanne in 2013 samen met Nienke Hulskemper Kinderpraktijk Hoorn oprichtte, was zij ruim acht jaar als orthopedagoge verbonden aan Stichting het Antwoord.

In 2008 is naast het zo goed mogelijk uitvoeren van haar werk nog een andere uitdaging begonnen, namelijk die van het ouderschap. Inmiddels is zij moeder van drie geweldige kinderen van 14, 12 en 10 jaar oud die alledrie voorlopen in hun ontwikkeling. Doordat zij privé ook te maken krijgt met de uitdagingen die hierbij horen heeft zij zich gespecialiseerd in deze problematiek. Ze herkent hierdoor eerder de problemen waar ouders of school mee te maken krijgen en kan ze door het geven van adviezen en het delen van eigen ervaringen weer op de goede weg helpen. Door haar eigen kinderen staat ze nog dichter bij het vak en weet ze nog meer dan daarvoor dat je als ouder niets anders wilt dan een gelukkig kind!

Suzanne is bereikbaar per e-mail via suzanne@kinderpraktijkhoorn.nl of telefonisch op 0229-700220.