Studiebegeleiding en bijles

Loopt uw kind vast op school en wilt u kijken of de achterstand in te halen is? Heeft uw kind weinig zelfvertrouwen bij het maken van de leerstof of bij het stellen van vragen in de klas? Heeft het moeite met het plannen van het huiswerk of het maken van een samenvatting of mind map? Heeft uw kind moeite met concentreren of drukte in de klas waardoor het niet tot leren komt? Heeft uw kind net dat extra steuntje in de rug nodig?

Naast remedial teaching kunt u bij Kinderpraktijk Hoorn ook terecht voor studiebegeleiding of bijles. Onze ervaring is dat de overgang van de basisschool naar de middelbare school niet voor elk kind vanzelf gaat: opeens moet het kind huiswerk maken of toetsen leren. Dit is nogal wat als je dat niet gewend bent. Wij kunnen kinderen gedurende die eerste periode ondersteunen door samen een planning te maken en ze te ‘leren leren’. Het maken van een samenvatting of een mind map is een veelgebruikte methode bij het leren. Dit vergt wel ervaring van de kinderen om de hoofd- en bijzaken te kunnen onderscheiden. Dit kunnen wij ze leren. Ook gebeurt het natuurlijk dat de overgang naar de brugklas prima verloopt, maar dat later in de schoolcarrière problemen ontstaan met motivatie of bepaalde vakken. Hierin ondersteunen wij uw kind met zeer gericht huiswerk maken en de moeilijke stof uit te leggen.

schoolniveau

GROEPSTRAINING STUDIEVAARDIGHEDEN – LEREN LEREN

Vanaf het nieuwe schooljaar zal er bij Kinderpraktijk Hoorn een groepstraining studievaardigheden oftewel ‘leren leren’ worden gegeven. Voor kinderen is de overstap naar het Voortgezet Onderwijs vanaf de basisschool erg groot. Helemaal voor de kinderen die op de basisschool weinig hoefden te doen om goede cijfers te halen.
Om de overgang te vergemakkelijken hebben wij een training die de kinderen leert te leren. Soms komt het pas in een later jaar naar voren, wanneer uw kind meer moet doen voor een goed cijfer. Daarom is deze training geschikt voor kinderen van klas 1 t/m 3 van het Voortgezet Onderwijs. Onderwerpen die in de training aan bod komen zijn:
• de werking van het brein en het geheugen
• leren op verschillende manierenScreen Shot 2015-07-09 at 20.46.07
• minder doen en meer bereiken
• manieren om het geheugen te trainen
• sneller en beter lezen
• mindmappen
• jezelf kunnen uitdrukken (werkstuk maken, verhaal houden enz.)
en nog veel meer…

De training is gebaseerd op de methode ‘Breingeheimen’ welke met groot succes wordt gebruikt. Door kinderen studievaardigheden aan te bieden, bevorderen we het resultaat dat zij hebben van leren en hun plezier daarin.

START: september/oktober 2015 (nog voldoende plek)

Heeft u vragen of wilt u een intakegesprek inplannen? Mailt u gerust naar info@kinderpraktijkhoorn.nl. Ook kunt u hier een afspraak maken in onze online agenda!

De kosten voor individuele bijeenkomsten studiebegeleiding of bijles bedragen voor een les van 60 minuten 50 euro.

Voor de training hanteren we de volgende tarieven. De training zal bestaan uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van een uur en de kosten daarvan zijn 195 euro.

Heeft u vragen of wilt u een intakegesprek inplannen? Mailt u gerust naar info@kinderpraktijkhoorn.nl. Ook kunt u hier een afspraak maken in onze online agenda!